петък, 12 февруари 2010 г.

Wizz Air



Вероятно сте чували за Wizz Air (Уиз Еър) даже и скоро да не ви се е налагало да летите със самолет. А и не е задължително да имате работа за да се разходите имайки предвид ниските цени на билетите, които предлага компанията. Те съвсем не са случайни тъй като Wizz Air e нискотарифна авиокомпания.

Този вид компании (low-cost carrier), се славят с това че продават евтини самолетни билети за всички дестинации. Не трябва да ги бъркате с авиокомпании, които летят само в определен регион или пък имат специално коледно намаление. За да наваксат за загубите от предлаганите евтини самолетни билети, нискофтарифните превозвачи не предлагат безплатни услуги като закуски и напитки, а те съответно могат да бъдат закупени. Ще ви се наложи да заплатите и ако искате да чекирате повечко багаж, да се качите първи в самолета и т.н.т. Един от другите недостатъци на нискотарифните превозвачи като Wizz Air са часовете на полетите (особенно много ни изнервят полетите в 6 сутринта). Най-често те са доста неудобни, но това е цената на евтините самолетни билети.

Сайтът WizzAir.com е доста лесен за употреба. Всичко е направено с цел максимално да се улесни потребителят. Цветовете на сайта макар и малко натоварващи очите са цветовете на компанията така че ще трябва да свикнете с тях.

Няма да имате никакви затруднения при търсенето на полет по две причини: търсачката е изключително лесна за употреба и целият сайт се предлага на български език. Регистрацията е задължителна само при закупуване на билет и няма да ви затрудни особено. Веднъж щом се запознаете със системата, няма да имате никакви проблеми да си купите евтин самолетен билет за почивка в Испания или шопинг в Лондон.

Като цяло, сайтът на Уиз Еър е доста приятен въпреки тежкия флаш, който на моменти може да затормози компютъра ви. Най-важното според нас е, че бързо и лесно можете да достигнете до информацията, която търсите и евентуално да направите покупка на евтини самолетни билети или услуги.

Ето малко информация и за самата компания Wizz Air:

Създадена е през 2003г. с централа в Vecsés, Унгария. Първият полет на компанията е през 2004г. Основната идея на Wizz Air е да предлага билети на достъпни цени за пътниците от Централна и Източна Европа и според нас начинанието е успешно.

Адрес на главния офис:

Wizz Air Hungary Airlines Ltd.
Airport Business Park C2, Lőrinci út 59
2220 Vecsés, Унгария
Съд на окръг Пеща като съд на регистрация, Рег. №:13-09-096209
ЕС ДДС №: HU13122605

Уиз Еър България:

Wizz Air Bulgaria Airlines EAD
IVT Building, Sofia Airport Area, Iskar, Sofia Municipality,
1540 Sofia, Bulgaria.

Няма коментари:

Публикуване на коментар